Hozzávalók:
10-10 szál fehér és zöld spárga
3 szál újhagyma
1 liter húsleves (nálam most kockából)
100 ml tejszín
2 tk kukoricakeményítő
fél citrom héja és leve
friss koriander
kevés semlegesebb fűszerezésű sült hús
A húslevest felforralom (ill. a kockából elkészítem). Az újhagymát kis karikákra vágom. A fehér spárgát meghámozom, fás végüket levágom, majd a fejét leszámítva kb. centis darabkákra vágom. Ugyanígy feldarabolom a zöld spárgát is. A zöldségeket a forró levesbe dobom. Nem főzöm sokáig, maradjon finom roppanós. Belereszelem egy kisebb citrom héjának felét. Ha kell még sózom, majd citromlével és friss korianderrel ízesítem. Végül vékonyan behabarom. Tálaláskor két-három evőkanálnyi kisebb darabokra vágott sült husit teszek bele.
1 megjegyzés:
Milyen ötletes a sült husi betétként:)
Megjegyzés küldése