Hozzávalók:
8 db réteslap
24 db zöldspárga
sütéshez olaj
A spárgák végeit levágtam, majd hármasával olyan hosszúra vágtam őket, hogy kényelmesen becsomagolhatóak legyenek egy félbehajtott réteslapba. Csokorba kötöttem őket, majd sós vízbe állítva pár percig főztem, végül törlőpapírral leitattam a vizet róluk.. A réteslapokat széthajtogattam. Egy-egy hármas spárgacsomagot a réteslap bal oldalára, annak is középső harmadára fektettem. A lapot alul és felül ráhajtottam, majd vízzel megkentem a hajtásokat és feltekertem. Forró olajban ropogósra sütöttem.
Fokhagymás fehér majonézes mártogatóshoz:
1 pici fej újfokhagyma
100 ml tej
100 ml extra szűz olivaolaj
100 ml étolaj
só, bors
1 ek natúr krémsajt
150 ml natúr joghurt
A fokhagymát nagyobb darabokra vágtam és a turmix poharába tettem. Hozzáöntöttem a tejet és simára turmixoltam. Elővettem két kiló türelmet és három pár füldugót a családnak, merthogy hosszú és hangos menet következett! Szép lassan kis adagokban hozzácsorgattam a tejhez az olajakat, közben folyamatosan turmixoltam. Már-már azt hittem megvan a közelgő szülinapi ajándékom, ugyanis a botturmix egyre csak forrósodott anélkül, hogy a tej-olaj kombóban bármi nemű változás ment volna végbe, ám egyszer csak, mikor már úgy a 10. percet is elhagytuk el kezdett sűrűsödni. Hát nehéz menet volt... De a végeredmény miatt csak megérte! Gyorsan el is hittem, hogy így már jó lesz, sóztam, borsoztam. Felét félretettem más időkre. A maradékhoz pedig hozzáadtam egy evőkanálnyi natúr sajtkrémet és egy pohár joghurtot. Igazán kellemes kis mártás kerekedett belőle!
4 megjegyzés:
Jajjj. A gyengém. :) Istenien néz ki. :)
Most tavasszal én is készítettem hasonlót, spenóttöltelékkel. Nem lehet abbahagyni! :)
Tenyleg nagyon eteti magat! En is szeretem mas toltelekkel, mas szosszal is...
ez valami meseszép!
koszi Orsi!
Megjegyzés küldése