Hozzávalók:
1 csomag hatlapos réteslap
300 g zsenge spenót
20 levél medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
100 g vaj
200 g feta
150 g túró (ricotta lett volna a jó)
2 ek reszelt parmezán
2 tojás
kevés olivaolaj
só, bors
szerecsendió
Az újhagymák fehér részét felkarikázom, a fokhagymát felszeletelem, a medvehagymát feldarabolom. Egy evőkanál vajon az újhagymát üvegesre párolom, beleszórom a fokhagymát, majd amikor illatos mehet bele a spenót és a medvehagyma. Épp, hogy megfonnyasztom őket. Egy nagyobb tálban összekeverem a sajtokat, hozzáadom a tojásokat, végül a spenótos keveréket. Sózom, borsozom ízlés szerint és egy kis szerecsendiót is reszelek hozzá. Lehetett volna még kaprot adni hozzá, én most kihagytam. A maradék vajat felolvasztom és egy pici olivaolajat is adok hozzá. Egy 30 cent átmérőjű kerek tortaformát kikenek vajjal, majd beleterítek egy réteslapot. Megkenem vajjal, a széleit visszahajtom. Hasonló módon teszek még rá 2 lapot. A tölteléket egyenletesen elterítem, majd a maradék három réteslap következik, az előzőekhez hasonló módon minden réteget megkenek. Végül egy jó éles késsel gyémánt alakban bevagdosom a felső réteslapokat. 180 C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöm.
1 megjegyzés:
Hát mit tehetek...vállalom!:-))))
Megjegyzés küldése