Nem kell jobb egy jó rétesnél, legyen az meggyes, vagy túrós, vagy épp tökös-mákos, ha valaki azt szereti. Főleg, ha házi, kézzel nyújtott. Isteni, ropogós, soha jobbat. Vagy mégis? Mert mi van, ha 10, azaz tíz percem van összesen a desszert elkészítésére? Nem, nem a tatár hajtott, még csak türelmetlenül éhes szájak sem verték a tányért az asztalon. Csak az a ládikó, nem épp legjobb állapotban leledző eper... azzal kellett gyorsan kezdeni valamit az ebédfőzés mellett.
Jöhet egy gyors és meglehetősen mutatós desszert ropogós réteslapból, vaníliás túrós - mascarponekrémből és friss, édes eperből?
Hozzávalók:
6 db 40 cm x 40 cm-s réteslap
50 g vaj
250 g mascarpone
150 g krémes túró
1 vaníliarúd
1 tk reszelt narancshéj
Cukor vagy méz
friss eper
pár mentalevél
porcukor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. A vajat megolvasztom, a réteslapokat szétterítem és 10 cm x 10 cm-s négyzetekre vágom. Négy réteslap négyzetet egymásra teszek úgy, hogy minden lapot megkenek vajjal. Körülbelül 8 perc alatt aranybarnára sütöm. Míg sül gyorsan elkészítem a krémet. Összekeverem a mascarponét, a túrót , a narancshéjat és a vanília kikapart magjait. Cukorral ízesítem és beleforgatok negyedelt epret. Mikor megsültek a lapocskák egy-egy négyes
csomagot tányérra teszek megkenem a krémmel, majd rá még egy adag rétestésztát, ismét megkenem krémmel, végül réteslappal zárom. Tetejét megszórom porcukorral, majd egy kanálka krémet, friss eperet és mentát teszek rá. 8 adag lesz belőle.
5 megjegyzés:
De gyönyörűséges!
Szépségdíjjas! :))
Oh, koszonom!
nagyon fotogen!:)
Kész vagyok már megint, ez is gyönyörűséges!
Kérlek nézz be hozzám, van ott valami a számodra:))
Megjegyzés küldése