Hozzávalók:
600 g csirke felsőcomb filé
fél szál kolbász (nem baj, ha csípős)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 100 g zöld, magozott olajbogyó
400 g hámozott, felkockázott paradicsom konzerv
só, bors
friss petrezselyem
A húst falatnyi darabokra vágom. A kolbászt felkarikázom, majd egy serpenyőben megpirítom, félreteszem. A kisült zsiradékon két részletben pirosra sütöm, majd ezt is félreteszem. A hagymát felszeletelem, a fokhagymát s vékony szeletekre vágom és a zsiradékon üvegesre párolom. Mikor megpuhult a hagyma visszateszem a húst és a kolbászt. Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, pici vizet. Beleteszem még az olajbogyót, ha kell sózom (kolbász miatt nem igazán szükséges), pici borsot tekerek rá. Fedő alatt készre párolom és tálaláskor meghintem frissen aprított petrezselyemmel. Friss, ropogós lepénykenyérrel, tunkolva az igazi!
1 megjegyzés:
Nagyon-nagyon guszta.
Megjegyzés küldése