Csirkés, kolbászos egytál



Tegnapi gyors ebédünk volt ez az egytálétel. Nem a leggyomorkímélőbb, hiszen jóféle parasztkolbász adja az alapját, viszont finom és gyorsan megvan. A recept eredetije grillezett kaliforniai paprikát ír, én most idő hiányában nem így készítettem, csak simán ment bele sárga és piros húsú paprika. Kolbász ide, kolbász oda nyáron lehet a legfinomabb, igazi, érett paradicsomból.

Hozzávalók:
600 g csirke felsőcomb filé
fél szál kolbász (nem baj, ha csípős)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 100 g zöld, magozott olajbogyó
400 g hámozott, felkockázott paradicsom konzerv
só, bors
friss petrezselyem

A húst falatnyi darabokra vágom. A kolbászt felkarikázom, majd egy serpenyőben megpirítom, félreteszem. A kisült zsiradékon két részletben pirosra sütöm, majd ezt is félreteszem. A hagymát felszeletelem, a fokhagymát s vékony szeletekre vágom és a zsiradékon üvegesre párolom. Mikor megpuhult a hagyma visszateszem a húst és a kolbászt. Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, pici vizet. Beleteszem még az olajbogyót, ha kell sózom (kolbász miatt nem igazán szükséges), pici borsot tekerek rá. Fedő alatt készre párolom és tálaláskor meghintem frissen aprított petrezselyemmel. Friss, ropogós lepénykenyérrel, tunkolva az igazi!

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nagyon-nagyon guszta.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya