Mikor kicsicsaj született, akkor ettünk utoljára szivárványos pisztrángot citrommal és rozmaringgal. Azóta kicsicsaj már a beszéddel birkózik és hogy-hogynem a hal, de még inkább a halacska az
aakos névre hallgat nálunk. Így aztán volt nagy örömködés mikor a pisztrángot kiválasztottuk és beraktuk a kosárba. :) Ráadásul mostanában jó dolgunk van. A közeli piacon isteni házi tejet, túrót, tejfölt és ami a számunkra a legfontosabb, jó és megfizethető vajat lehet kapni. Adva volt minden egy kis hal sütéséhez.

Hozzávalók:
- 2 db pisztráng (kb. 60 dkg)
- 1 citrom
- 3 ág friss rozmaring
- 1 kg burgonya
- só
- 10 dkg vaj
A burgonyát karikára vágtam, sóztam és 5 dkg vajra fektettem. Lefedve tettem a sütőbe 170°-on. A kibelezett pisztrángokat átdörzsöltem, megmostam, kívűl-belül sóztam. Felszeletelt citrommal és egy-egy ág rozmaringgal töltöttem. Külön edénybe a maradék vajra fektettem. A kimaradt citromszeleteket mellé raktam. Mikor a burgonya kb. 30 percet sült, betettem a halat (azt is lefedve) és még 30 percig sütöttem. A végén 5-10 percig pirítottam rajta. Ha hamarabb jut eszembe a gerincét még nyersen kiveszem a pisztrángból. Kicsicsaj igencsak élvezettel falatozott belőle, mindenáron megpróbálta a fejét a tálról megszerezni. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése