Epres, túrós piskótatekercs




A piskótatekercs menő dolog nálunk, nem tudom hány rúddal kéne sütnöm ahhoz, hogy ne tűnjön el egy nap alatt. Ez most a már unásig ismert túrós, epres változat, picit feltúrbózva és másként csomagolva.

Hozzávalók:
A piskótához
4 tojás
4 ek. liszt
4 ek. porcukor
1 tk. sütőpor
1 ek vaj olvasztva
1 citrom héja reszelve
1 ek. csokicsepp

A töltelékhez
0.5 kg túró
3-4 ek. tejföl
porcukor (ízlés szerint, nálam 2 ek)
1 meyer citrom héja és leve
1 tk. narancsvirágvíz (opcionális)
6-8 szem eper
4-5 kanál eperlekvár

A tojásokat nem választom szét, hanem a cukorral világos, habos krémmé verem. Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan beleforgatom. Belecsorgatom az olvasztott vajat, majd mehet bele a csokicsepp és a citromhéj. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntöm, majd irány a sütő (10 perc, 180 C). Amint megsült lehúzom a sütőpapírt (én elfelejtettem, picit csúnya lett a piskóta felülete tőle) és konyharuha segítségével feltekerem.

A töltelékhez összekeverem a túrót, tejfölt, cukrot, narancsvirágvizet és a meyer citromlevét, héját. A kihűlt piskótát vékonyan, egyenletesen megkenem eperlekvárral. A túrós tölteléket a piskóta közepébe halmozom egy sávban, a közepébe eperszemeket teszek majd feltekerem úgy, hogy a piskóta csak körbeölelje a krémet. Pár óra hűtő, esetleg fél óra fagyasztó és már szelhetjük, ehetjük.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya