Lilahagymás, fetás pide



Fél négy elmúlt és nem tudom mi legyen ma vacsorára, illetve holnapra TS-nek ebédre. Tegnap is így jártam, csakhogy jött a mentőötlet és eszembe jutott, hogy pide legyen. Pide, ahogy Maci készíti. Merthogy nem variálok rajta soha. Nagyon ízlik a tésztája, igazán szeretem recept. Csakhogy nincs itthon darálthús... Akkor legyen fetás pide. De kell bele egy kis szín is. Mondjuk lila és zöld, azaz lilahagyma és petrezselyem? Ez lett. Finom volt, elfogyott. De mi legyen ma???

Hozzávalók:
1 adag pide tészta (ld. Maci receptjét és a készítés leírását)
40 dkg fetasajt
1 nagyobb fej lilahagyma
2 tojás
4 ek tejszín
1 csokor petrezselyem
tetejére 1 tojás
kevés lenmag

A fetát nagylyukú reszelőn lereszelem, összekeverem a tojásokkal és a tejszínnel. A lilahagymát finom kockákra vágom, a petrezselymet durván aprítom, az egészet összekeverem. A tölteléket elosztom a hosszúkásra kinyújtott tésztákon, majd a szélét ráhajtom. Megkenem tojással, megszórom lenmaggal (jobb lett volna fekete szezámmag, de nem volt) és 200 C-on alső-felső fokozaton 25 percig sütöm. Ahogy Maci is írja, melegen, langyosan, hidegen... mindenhogy finom!

Hasonló alapanyagokból

6 megjegyzés:

Unknown írta...

ööö, tükörtojás legyen ma!? ;)
Tetszik a fetás-lilahagymás ötlet! Kicsit olyan töki pomposos ;) Csak szalonna és fokhagyma kellenne még bele.

Névtelen írta...

I like those, could bite in instantly! They look amazing! And it´s a vegetarian version :) Not that I´m vegetarian but I like to have choices ;-)
Bocs hogy nem írók magyarul, de túl sok hibások csinálnám :-(

Lilahangya írta...

latod Beatbull, a toki pompos meg nem keszult el nalunk... egyebkent rizsfelfujt lett a vege, jo sok gyumolccsel!

Névtelen írta...

Milyen fetát használsz? Amit nálunk kapni, az olyan sós, hogy 40 dekával egy hadsereg egyheti sóigényét ki lehetne elégíteni. :(

Lilahangya írta...

fetat, amit epp kapunk. Most nekunk is eleg sos volt... Nem is tettem bele semmi sot. Utana arra gondoltam, hogy ha legkozelebb ilyen sos fetabol keszitem, akkor higitani fogom turoval, vagy szemcses cottage cheese-zel.

SZINTIA írta...

Nagyon jól néz ki!:)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya