Csirkemájas húspástétom



Igazi maradékfelhasználós reggelinek való. Érdemes legalább négy-öt órán át állni hagyni fogyasztás előtt, így ha reggelire szánjuk inkább előző nap készítsük el, hacsak nem vagyunk hajnalok hajnalán kelő csicsergő madarak (anyukái). Gyakorlatilag bármilyen húsból és akár máj nélkül is pompás. Variálható még gombával, padlizsánnal, paprikával stb. A fűszerezés meg mindenkinek, saját ízlése szerint.

Hozzávalók:
2-3 db sült csirkemáj
2 sült csirke felsőcomb kicsontozva
3 tojás sárgája
fél csésze tej
2 csapott tk kukoricaliszt
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk dijoni mustár
só, bors
friss kakukkfű

A combokat kicsontozom, felkockázom, majd a feldarabolt májjal együtt robotgép poharába teszem. Hozzáadom a felkockázott hagymát, fokhagymát, a három tojás sárgáját, majd a tejet és a kukoricalisztet (utólag azt mondom legközelebb vagy kihagyom, vagy kevesebbet teszek bele, így ugyanis túl keménynek éreztem). Az egészet simára turmixolom, majd mustárral, sóval, borssal és friss kakukkfűvel ízesítem. Pici szufléformákba öntöm (négy darabba fért el) és előmelegített 160 C-os sütőben vízzel töltött tepsibe téve (kb. a szufléformák kétharmadáig érjen a víz) úgy negyven percig sütöm. Házi kenyérkével, kevés majonézzel, friss salátával isteni!

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

VKOrsi írta...

ha nem fogy el secperc alatt, akkor ez mennyi ideig áll el?
(bár ez nem tűnik olyan nagy mennyiségnek :) )

Lilahangya írta...

Orsi, ketto szuffléformával tüntettünk el nagy hirtelen, még van egy, egyelőre kutya baja. Gondolom hűtőben, letakarva egy hét nem vészes. Végül is minden meg van benne sülve.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya