
Kb. 60 dkg felkockázott marhalábszárat nagy hőn addig sütök, míg csaknem valamennyi szaftját elszotyogja. Ekkor rádobok egy csokor új lilahagymát, amit kb. 3 centis darabokra vágtam. Pár perc együtt pirítás után nyakonöntöm kb. fél liter húslevessel és gyakorlatilag ebben főzöm csaknem teljesen puhává. Mikor szinte kész beforralom és hozzáöntöm a korianderes szilvaszószt, körülbelül három deciliternyit. Alacsony hőn szotyogtatom, míg jól össze nem fő és a marhahús szaftos, ragadós nem lesz a szilvaszósztól. Végén pár szem gerezdekre vágott friss szilvával és kevés újhagymával tálalom, illatos jázminrizs társaságában. Négyszemélyes adag lesz belőle.
1 megjegyzés:
Látom, te továbbra is a szilvák nagy barátja vagy!
Megjegyzés küldése