Nem volt kedvem a karfiolt kirántani (általában nincs...) és most, bár eleinte jó ötletnek tűnt, morzsáshoz sem volt igazán hangulatom, viszont kellett valami gyorsan, nagyon gyorsan. Lett. Finom lett, el is fogyott... nagyon gyorsan.
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
200 g szeletelt bacon
1 pohár tejföl
100 g mozarella vagy scramorza
1 tk chilipehely
pár ágacska kakukkfű
50 g vaj
só
A karfiolfejet sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem, majd nagyobb rózsákra szedem. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazok, belerakom a karfiolrózsákat, közé bacon szeleteket és kakukkfüvet dugdosok. A tetejére tejfölt teszek, megszórom chilipehellyel és mozarella szeletekkel befedem. Még pár darabka vajat teszek a tetejére, végül jó forró sütőben 15 perc alatt pirosra sütöm.
3 megjegyzés:
Hú, ez nekem való!! Pont lapul egy karfiol a hűtőmben.... Bár mostanában leginkább nyersen szeretem :-)De ez tetszik.
Niki
El is készült, kis változtatásokkal. Kevés lilahangya, akarom mondani lilahagyma is került közé, a tetejére pedig érett gouda és Cserpes féle trappista ment. Két napig ettem, isteni volt! Köszi
N
Hogy a hangya nekem mér' nem jutott eszembe? Azért így feltuningolva király lehet, na majd legközelebb!
Megjegyzés küldése