Vérnarancs, eper, pici fahéj. Számomra tökéletes ízharmónia, finom sok narancslével hideg frissítőnek és még finomabb fagyinak. Egy adag pedig abszolút nem elég, pláne, ha fagyasztott narancshéjat használok fagyikehelynek!
Hozzávalók:
500 g eper
4 kisebb vérnarancs leve és húsa
1 tk fahéj
méz vagy cukor ízlés szerint
néhány üres narancshéj félgömb kikapargatva
Az epret kevés mézzel pürésítem, majd hozzáadom a narancsok levét és húsát, végül fahéjjal ízesítem. Aztán jöhet a fagyigép! A narancsok üres héját pedig szépen kikapargatom és tálalásig fagyasztóba teszem.
7 megjegyzés:
Ezt biztos, hogy ki fogom próbálni! Baromi jó ötlet ez a narancshéjas kehely. A vérnarancs és eper kombinációjára rögtön telelett a szám nyállal :)
Hú, de jól néz ki! Márminta fotók szenzációsak! És a belevaló is isteni lehet! Megkóstolnám, annyi szent! :))
Ez is egy csuda lehet, és milyen szép!
Milyen jó ötlet sorbet-ban kombinálni a kettőt! Csak olvasva is érzem már a frissítő hatását ;)
Röné, a héjakkal nyugodtan lehet kísérletezni. Citrom, narancs, grapefruit... csak az a lenyeg, hogy a keseru feher reszt, amennyire lehet ki kell szedni.
koszi Agi es Duende!
Beatbull, mar Cookingstar vernarancs granitaja ota keszultem kiprobalni, vegre erett eper s van hozza :)
Csodaszép lett megint, gratulálok!
Igazán gyönyörű, és biztos finom is. Honnan szereztél vérnarancsot?
Megjegyzés küldése