Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml száraz sherry
250 ml húsleves
1 nagy csipet sáfrány
fél csomag zöldspárga
1 bögre zsenge borsó
5 ek mag nélküli fekete olajbogyó
olivaolaj
só, bors
friss petrezselyem
A kifilézett felsőcombokat kevés olivaolajon körbepirítom, majd hozzáadom a finomra metélt hagymát és a zúzott fokhagymát. Mikor a fokhagyma illatozni kezd felöntöm a sherryvel és nagy lángon elforralom az alkoholtartalmát. Felöntöm egy bögre húslevessel, majd beleszórom a sáfrányt. Hozzáadom a kis darabokra vágott zöldspárgát, a magnélküli olajbogyót és a zsenge borsót. Lefedve puhára párolom, sózom, borsozom és legvégén bőven meghintem frissen metélt petrezselyemmel. Főtt kagylótésztával tálalom.
2 megjegyzés:
huu, dejol nezki!:))
Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése