Citromos újburgonya spárgával



Rozmaring és újhagyma is került bele. Tegnapi vacsoránk körete volt, igazi tavaszi ízkavalkád lett a végeredmény. Zöld spárgával készítettem, én ezt jobban szeretem, mint a fehéret, bár az a karácsonyi spárgahab sem volt kutya! Örömömben, hogy találtunk a piacon és már normális áron, rögtön mindkét féléből hoztunk. Ilyenkor annyira szeretném, ha sokkal hosszabb lenne a spárgaszezon! Igyekszem is jól kihasználni, s amibe csak lehet belecsempészem. Eddig még grillezve ettük, levesben, no meg zöldséges lasagnaba cesmpészve. A legjobban ez a köret ízlett. De még lesz folytatás!

Hozzávalók 4 főre:
1 kg újburgonya
1 csokor zöld spárga
1 csokor újhagyma
1 ág rozmaring
1 citrom héja és leve

Az újburgonyát megmosom, majd héjastól falatnyi darabokra vágom. A spárgát és a hagyma fehér részét kb. 4 centis darabokra aprítom. A krumplit tepsibe teszem, megszórom nagy szemű tengeri sóval, meglocsolom kevés olivaolajjal. Rászórom a vékony csíkokra vágott citromhéjat és a rozmaring levélkéket és 180 C-os sütőben 20-25 percig sütöm. Ekkor dobom rá a spárgát és az újhagymát, meglocsolom a citrom levével és még 15 percig sütöm.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya