Bő három éve teljesen megváltozott az életem. Mikor anya lettem. Mindig is készültem rá, valahogy mindig is éreztem azokat a tyúkanyó géneket. Amikben a simogató, aggódó szereteten kívül benne volt a süti illat ígérete is. Így nem tagadom, meghatódtam, mikor nemisbéka engem is megkeresett felkérésével. Hogy segítsünk! Segítsünk egy tálca sütivel olyan anyukáknak, akiknek nem minden napjuk nevetős, akik előző életüket hátrahagyva babáikkal a Lea Anyaotthonban találtak menedéket. A történetek szívbemarkolóak, a cél nemes.De a feladat nehezebbnek tűnt, mint elsőre gondoltam. Sokat töprengtem, mi legyen az én Segítsütim... Aztán szinte véletlen került az utamba a cukrásztankönyv . Benne pedig TS egyik kedvence, a Moszkauer, avagy a narancsgrillázs lepény.
Szeretném, ha valaki megkóstolná. Hogyan teheti? A megjegyzés menüt használva licitálhat, április 2-án egészen éjfélig. A süti kikiáltási ára 1000 ft. Remélem ízleni fog!
Narancsgrillázs lepény (Moszkauer)
200 g pirított mogyoró és mandula vegyesen, durvára őrölve
100 g pirított mogyoró és mandula durvára darabolva
300 g kristálycukor
100 g + 1 ek vaj
20 g liszt
150 g cukrozott narancshéj
200 ml tejszín
100 g 70%-os olvasztott étcsoki
A vajat a cukorral, aprított narancshéjjal, darabos magvakkal és a tejszínnel egy edénybe tesszük és fakanállal állandóan keverve felforraljuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet, valamint a mogyoró és mandulaőrleményt. Ezután a tésztát kissé lehűtjük és teáskanál segítségével bő három ujjnyi távolságra dió nagyságú halmocskákat adagolunk. Ezeket vízbe mártott kanállal kissé szétlapítjuk és 180 C-on kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyos állapotban egy lapát segítségével felszedegetjük, fejjel lefelé rácsra tesszük és ha kihűlt, olvasztott 70%-os csokival bevonjuk.

30 megjegyzés:
Nagyon szeretném ezt a sütikét, nyamm, nyamm... 1500 forintért szeretném ezt nagyon.
Bocsánat, de kit tisztelhetek a kedves licitelőben?
Vakond nővérke voltam. Bocsánat, de a sütike látványa elvette az eszem.
Koszonom Vakond noverke!
2000-et adok érte
2200! Az anyukám kedvence!
Koszonom Zsuzsi es Poly!
2500
mert az én kedvencem is :P
Legyen 2600.-....szeretem!!!!!!!!
3000!
Koszi Trinity es Lana!
3300!
3500!
4000
Hoho, micsoda kellemes reggeli meglepetes! Koszi Pohly!
Apuval mi is megkostolnank, adunk is erte 4500 ft-t!
Anyu
Koszi Anyu!Csak igy tovabb, hajra moszkauer!
4999!
5500
Ez a kedvenc sütim, de még sohasem csináltam! Itt lesz az ideje...
5600
Valahogy nem működik a blogger-fiókom. Gondolom, az Urad majd megoldja -ezt is!
Cinober-M
Hajra PohlyApu! Koszi Marcsi! Ejnye gugli, ejnye!!!
Bizony, mi is szeretjük a finom sütit, licitálnánk is egyet :-)
6200!
6500
Uhh, a mindenségit! Pohlyék erősek, de mi is ;-)
6900!
Hinye-hunya, micsoda porges van! Koszi ide is meg oda is!
Kedves Ruhafalvasok, gratulalok es oszinte halam! No meg mindenkinek, aki licitalt! Koszi!!!
sziasztok Ruhafalvások, gratula a nyereményhez! és olyat, hogy én rendelek tőletek pár ruhát, és azt Lilahangyánál leraktározzátok? írok mailt majd.
Szia moes :)
Persze-persze, mindent lehet, várjuk a mélt!
Beszéltünk lilahangyával, ha minden igaz, egészen közel lakunk egymáshoz.
További szép hétvégét!
R&D
Kedves Lilahangya, napok óta szemezek ezzel a sütivel, de adódott néhány kérdés. Kezdő moszkauersütőként kérdezném, hogy a pirított mogyoró az földi mogyorót jelent? Durvára őrölt alatt mit értesz? Mivel őrlöd durvára? A hagyományos diódaráló jó megoldás, vagy inkább törjem össze jó apróra? Köszi, Gizi
Megjegyzés küldése