tag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post5879717200804444830..comments2023-11-23T08:06:36.714+01:00Comments on lilahangya: Esti bűnök - tortilla chips S.K.Lilahangyahttp://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-74871010282704406332007-08-06T13:10:00.000+02:002007-08-06T13:10:00.000+02:00Ja, de nálunk mennyibe jön egy tortilla (már ahol ...Ja, de nálunk mennyibe jön egy tortilla (már ahol lehet kapni - én a Tescóban sosem fogok venni, más helyi lelőhelyről nem tudok), és odaát, a kukorica hazájában mennyi? <BR/><BR/>A lisztes sem annyival rosszabb, bár én imádom a kukorica ízét. De gondolj arra, hogy Amerikában is megkérdezik a mexikói étkezdékben, hogy búzalisztes vagy kukos tortillában kéred a burritódat.<BR/><BR/>A törékenység jogos. Én annyit szoktam csinálni, hogy a sütéskor mindegyik kész lepényke után visszaborítom a fóliát a tálra, hogy a gőz puhán tartsa őket. Ez elég jó arányban hozza a hajlíthatókat, de nem tökéletes. Biztos a sütési idő is számít.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-39209218126049250652007-07-31T14:23:00.000+02:002007-07-31T14:23:00.000+02:00ha már bűnözik az ember, csinálja jól! én a nagy z...ha már bűnözik az ember, csinálja jól! én a nagy zacskós változatot szoktam venni, sőt, van, h nem én csinálom a szószt, hanem még azt is készen veszem! :)nanahttps://www.blogger.com/profile/03565624788613133315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-65710006019877568372007-07-31T13:14:00.000+02:002007-07-31T13:14:00.000+02:00Ja, meg kérdeztem tőle, ő hogy szokta sütni a tort...Ja, meg kérdeztem tőle, ő hogy szokta sütni a tortillát, hogy valóban tölthető puhaságú legyen (az enyém gyakran elpattan). Azt mondta sehogy :-) Nem vacakol vele, inkább megveszi a sarki tortillaárustól :-)Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-81390388873345160512007-07-31T13:12:00.000+02:002007-07-31T13:12:00.000+02:00Pedig a receptem, igaz már nem is emlékszem honnan...Pedig a receptem, igaz már nem is emlékszem honnan van (így már a fene se tudja, hogy az a szerző pontosan milyen lisztre is gondolt), csak kukoricalisztre szól. ígéretet kaptam egy barátosnémtól - autentikus helyen él, Guatemalában -, hogy legközelebb, ha jön haza hoz nekem masa harinat. Addig azt hiszem én is maradok a keverésnél. Azért így is finom...Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-17315168874346459062007-07-31T12:45:00.000+02:002007-07-31T12:45:00.000+02:00Csak kukolisztből senkinek nem sikerül, a tortillá...Csak kukolisztből senkinek nem sikerül, a tortillához spéci liszt (masa harina) kell, az Ázsia boltban láttam, 1000 Ft/kg áron... Annyira én sosem fogok autentikusan főzni :)Anonymousnoreply@blogger.com