tag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post1276946869466581868..comments2023-11-23T08:06:36.714+01:00Comments on lilahangya: Cideres vajkaramellával töltött csigaLilahangyahttp://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-22598459875032031002009-02-02T21:02:00.000+01:002009-02-02T21:02:00.000+01:00Beatbull, koszi! Ilyen homerofgot tan meg leharcol...Beatbull, koszi! Ilyen homerofgot tan meg leharcolt szilikon sutoformabol hazilag sem nagy faxni kesziteni!Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-89022358762351466622009-02-02T20:56:00.000+01:002009-02-02T20:56:00.000+01:00Az az egy kanál (folyós!) méz azért került bele, m...Az az egy kanál (folyós!) méz azért került bele, mert különben kikristályosodik a cukor. Nálam megtörtént eset, az első próbálkozásom ugyanis szétporlott. Glükóz is kerülhetett volna bele, de azom nincs...<BR/><BR/>Cukorhőmérőt rögtön két oldalon is láttam: <A HREF="http://www.hunniakristaly.hu/termeklap/07_cukraszat3.htm" REL="nofollow">itt</A> és <A HREF="http://www.ecsy.hu/index.php?page=3&lang=hu&group=12" REL="nofollow">itt</A>. Én 2007 telén még a titkárnőnktől kaptam kölcsön (a recepttel együtt), azóta már saját cukorhőmérőt is beszereztem, mert igazán praktikus. Nagyon hasznos kiegészítő hozzá egy kis "<A HREF="http://www.arshabitandi.de/index.asp?page=proddet&pm_artikelid=2001701" REL="nofollow">gumitartó</A>", hogy ne csússzon el a hőmérő a lábasban. Ezt sajnos nem tudom, hogy magyar boltokban hol lehet kapni...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-26275671720565623772009-02-02T20:42:00.000+01:002009-02-02T20:42:00.000+01:00Koszi mindkettotoknek! Azert latom a mez kerdesebe...Koszi mindkettotoknek! Azert latom a mez kerdeseben nincs egyseges allaspont... Azt hiszem, igy utolag a legnagyobb gond az lehetett, hogy nem foztem eleg ideig, a hofokot nem tudom... Gondolom cukorhomero beszerzese nem olyan ordongos feladat! Beatbull ez a jeges/vizes proba cseppentes tetszik!Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-16464591873208115592009-02-02T19:53:00.000+01:002009-02-02T19:53:00.000+01:00Nekem is három nekifutás kellett, mire tökéletesre...Nekem is három nekifutás kellett, mire tökéletesre sikerült, azóta már nem is gond a <A HREF="http://kiserletikonyha.blogspot.com/2008/01/vajkaramella-s-az-nnepek.html" REL="nofollow">vajkaramella</A>. 2007 karácsonyára készítettem Ditémnek. Szépen darabolható és nagyon jó fogtöméshúzó lett ;) De t3v-vel egyetértek, cukorhőmérő nélkül nem egyszerű. Én cukorhőmérővel dolgozok mindig ilyen cukros dolgoknál.<BR/><BR/>Ez a cideres változat nagyon tetszik! S hogy még csigákba is tekerted - óriási! Ha azon töprengenél megint, hogy mit kezdjél a félresikerült vajkaramellával, akkor legközelebb készíts belőle <A HREF="http://kiserletikonyha.blogspot.com/2008/10/szibarack-mandulakrmmel-deskmnysorbet.html" REL="nofollow">mandulakrém</A>et ;) Egyszer vittem belőle a tanszékre - máig is emlegetik, hogy milyen finom volt ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8171254117039111773.post-65342155870809180752009-02-02T19:43:00.000+01:002009-02-02T19:43:00.000+01:00Én is kísérletezek (meg olvasok) egy ideje a témáb...Én is kísérletezek (meg olvasok) egy ideje a témában (ch&v ill. nemisbéka receptjét sem tudtam _pont_ jóra elkészíteni), és kettőre jutottam: 1) cukorhőmérő kellene 2) a méz nem jó, kszirup kellene (kapható itthon egyébként). <BR/>Én a másodikat nélkülözhetőnek gondolom, mert általában a soft ball-hard ball és köztes állapotokra hivatkoznak, és a legtöbb helyen úgy láttam, az olvadt cukor hőmérséklete meghatározó. Márciustól tudok újra kísérletezni (nem adom fel!), addig szabályozhatatlan gázom van, forró és még forróbb fokozatokkal, egyelőre a karamelles forró csoki elkészítése is nehézségekbe ütközik.Anonymousnoreply@blogger.com