Spárgával töltött borjúszűz



Múltkor a piacon nézelődve betévedtünk a henteshez is és addig-addig nézelődtünk, míg egy nem túl nagy darab borjúszűzzel együtt sétáltunk haza. Hogy mi legyen belőle? Nos, az is igen hamar kiderült, ugyanis spárgát is vettünk, zöldet, azt jobban szeretem. Gondoltam, a kettőt házasítanám, mondjuk tekercs formájában, TS pedig megtoldotta az ízharmóniát némi sonkával, így készült az igazán gyors és egyszerű ebédünk. A köret mindenféle grillezett zöldségekkel dúsított bulgur lett.

40 dkg borjúszűz vékony szeletekre vágva
1 csomag zöldspárga
10 dkg vékonyra szelt feketeerdei sonka
só, bors
olivaolaj

1 csésze bulgur
2 csésze húsalaplé
2-2 ek zöld és fekete olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 vékony, zsenge cukkini
4-5 szem koktélparadicsom
só, friss kakukkfű
olivaolaj

A borjú szeleteket kissé kikloffoltam, majd enyhén sóztam és borsoztam és úgy egy órára letakarva érni hagytam. Eközben megtisztítottam a spárgát, illetve nyakon öntöttem a bulgurt 2 csészényi forró húslével és lefedve duzzasztottam. Egy kisebb tűzállótálba belekarikáztam a hagymákat, beletettem az olajbogyókat, a felkockázott cukkinit és a negyedelt paradicsomokat, picit megsóztam, megszórtam friss kakukkfűvel, kapott egy kevés olivaolajat és irány a forró sütő.
A hústekercsekhez minden sonkaszeletre egy vékony szelet borjúhús került, bele négy szál spárga és amilyen szorosan csak tudtam feltekertem. Forró sütőben előszőr letakarva, majd szabadon puhára sütöttem, ügyelve arra, hogy a hús ne száradjon ki. Az egész kb. 30 percig tartott 180 C-on. Tálalás előtt a bulgurt összekevertem a zöldségekkel.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya